Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022 ja seurakuntavaalit käydään 20.11.2022. Vihreät saivat viime vaaleissa vuonna 2018 nelinkertaistettua paikkamääränsä Jyväskylän seurakunnassa yhdestä valtuutetusta neljään.

 

Nelivuotiskaudella onkin saatu vihreää vaikuttavuutta paljon läpi; seurakunnalle on luotu kunnianhimoinen ympäristöohjelma, kasvisruuan osuutta seurakunnan ruokatarjoiluissa on lisätty, sukupuolten välistä tasa-arvoa edistetty virantäytöissä, painotettu yhdenvertaisuutta tukevien järjestöjen tukemista, edistetty samaa sukupuolta olevien parisuhteiden siunaamista kirkolliskokousvaalien kautta, käynnistetty lemmikkien joulusiunausperinne uudestaan, ja parhaillaan on viimeistelyn alla seurakunnan metsästrategia, jossa luonnon monimuotoisuus ja suojelu ovat uusia päälinjoja seurakunnan metsäomaisuuden hoitamisessa. Ja paljon muuta! Seurakunnissa siis voidaan todella vaikuttaa tärkeisiin vihreisiin teemoihin.

 

Työtä kuitenkin riittää, ja yhä edelleen kirkon luottamushenkilöissä korostuvat konservatiiviset arvot, vaikka itse seurakunnan jäsenet ovat avarakatseisempia. Nämä vaalit ovat siis tärkeät, jotta kirkosta saadaan enemmän kirkon jäsenten näköinen – avoin ja uudistuva.

 

Jyväskylän seurakunnassa vihreät, vasemmisto, partiolaiset ja muut avarakatseisen kirkon rakentamiseen sitoutuneet ovat tällä kertaa yhteisellä Avara kirkko -nimisellä listalla. Listan keski-ikä on oletettavasti ehdokaslistoista ylivoimaisesti alhaisin, ja etenkin toivommekin listalle nuoria. Listan ehdokasmäärä on jo hyvä – yksin siis ei tarvitse olla, vaan hyvä porukka on mukana tsemppaamassa toisiaan. Jotta lista menestyisi ja kirkko yhä vihertyisi ja uudistuisi, tarvitaan ehdokkaita kuitenkin mahdollisimman paljon – siksi nyt on oiva tilaisuus lähteä mukaan ehdolle!

 

Tutustu listaan osoitteessa https://avarakirkko.wordpress.com ja ota yhteyttä listan yhteyshenkilö Liisa Kupariseen. Liisan tavoittaa sähköpostitse liisa@liisakuparinen.fi

 

Ehdolle voi lähteä 18-vuotta täyttänyt, joka on viimeistään 15.9. kirkon ja Jyväskylän seurakunnan jäsen.